dinsdag 16 februari 2016

Gegarandeerd succes

Ik heb het wel vaker gedacht:
Om te slagen in het bereiken van een doel, of het aanpakken van een probleem, is het soms gewoon een kwestie van ‘de knop omzetten’. Het enige punt is dat onze knopjes vaak zo gewend zijn om in een bepaalde stand te staan, dat ze gemakkelijk weer terugschieten. Dus af en toe nog even een zetje geven is soms wel nodig.
Maar dan werkt het! Ook ik heb het zelf een aantal malen gedaan en inderdaad, er is vaak geen jarenlange therapie nodig om veranderingen te bewerkstelligen. Soms is het gewoon een kwestie van tegen jezelf zeggen “en nu doe ik het anders”.

Binnen je netwerk en je relatie kan het eveneens wel eens nodig zijn om dingen echt te veranderen. Ook dan werkt het om een patroon bewust te maken en daadwerkelijk een nieuwe keuze te maken in hoe je de dingen in het vervolg gaat doen.
In het intermenselijk contact zijn er dus manieren om snel tot verbetering te komen. Het helpt bijv. heel goed om meer met elkaar te delen, echt te luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Er ontstaat vanzelf meer begrip en acceptatie.

Heb je geen relatie op dit moment? En er zijn wel mensen van wie je zou willen weten of er mogelijkheden zijn? Er is een vragenlijst die je kan helpen. Lees dit verhaal:

Om verliefd te worden op wie dan ook, doe dit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten